Luchtopnames met een drone

Dit jaar zal voor de eerste maal de Gondelvaart gefilmd gaan worden vanuit de lucht. Speciaal hiervoor zijn we ons deze maand eens gaan verdiepen in de wondere wereld van de drones. Omdat er nogal wat verschillende soorten beschikbaar blijken te zijn, was dit veel moeilijker dan we op het eerste ogenblik hadden gedacht. Al snel bleek namelijk dat we een drone met camera nodig hadden, omdat de camera er anders zelf op moet worden gemonteerd, en dat is een nogal lastig karwei. Ook moesten we rekening houden met het verkrijgen van een vergunning. Ook dat steekt redelijk gecompliceerd in elkaar. Het blijkt namelijk dat je niet zomaar met een drone kunt gaan vliegen in Nederland. Op de eerste plaats mag het niet boven stedelijk gebiedt en ook ‘s nachts is dit strikt verboden. Omdat de Gondelvaart natuurlijk in het donker wordt gehouden hadden we dus permissie van de overheid nodig. En gelukkig kunnen we bekendmaken dat dit gelukt was.

Toen alles in kannen en kruiken was en we alles exact hadden uitgezocht werd het tijd voor een drone kopen. Dit hebben we via het internet gedaan en op aanraden van de verkoper zijn we uiteindelijk gegaan voor de DJI Phantom drone. Volgens de leverancier is dit de beste quadcopter met camera die momenteel verkrijgbaar is, dus hebben we niet geaarzeld en deze maar aangeschaft. Hopelijk slagen ook de opnames, zodat iedereen voor altijd kan genieten van prachtige, unieke luchtopnames!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>