Lichtshow in rare vorm

Er is een nieuw revolutionaire techniek ontdekt op het gebied van lasers en lichtshow, namelijk lockpicking. Met een geavanceerd apparaat worden de lockpicking signalen gemanipuleerd waardoor een slot makkelijk is open te maken. Dit alles zonder enige beweging of aanraking met het slot in kwestie. Wellicht dat deze techniek ook gebruikt kan worden bij de show van gondelvaart bredevoort, wij hebben uitleg over lockpicking gevraagd aan de experts van deze locksmith tools.

discusslot

Wat is lockpicken?
Het is een sport en gelijktijdig een hobby voor veel mensen, die met kleine gereedschappen een slot proberen te openen zonder gebruik te maken van een originele sleutel. Tot enkele jaren terug werden deze technieken alleen gebruikt door professionele slotenmakers, maar een steeds groter wordende groep ziet een uitdaging in het openmaken van deuren, kasten en andere voorwerpen die afgesloten zijn. Zij komen vooral uit de ICT wereld en zien het openmaken van een slot als een soort van hacking. Feitelijk gezien is het dit ook een beetje. Met een goede coƶrdinatie moeten de pinnen binnenin een slot een voor een geopend worden. Dit is moeilijker dan de meeste beginnende lockpickers denken. De meeste hobbyisten haken dan ook snel af.


Is een picklock set wel legaal?

Er zijn plekken in de wereld waar een pick lock set niet legaal is, maar in Nederland en Belgiƫ is het gebruik van deze sets toegestaan. Wel is het verboden om deze lockpicks te gebruiken op sloten van personen waar je geen toestemming van hebt. Het wordt dan gezien als een soort van inbraak en dat is strafbaar, ook als je alleen het slot zelf wilt openen en niets wilt meenemen. In de avonduren word het tevens afgeraden deze lockpicks op zak te hebben, aangezien de politie dan kan denken dat je dan met verkeerde plannen op pad bent. In feite is dit niet terecht, omdat de meeste boeven snellere tools gebruiken zoals een breekijzer of slotentrekker. Het onterechte beeld krijg je toch nooit weg bij lockpicking tools zolang de meeste mensen niet weten hoe moeilijk dit is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>