Gondel Bouwers

Gondel Bouwers                            Titel van de gondels

Sprookjesgilde Het meisje met de zwavelstokjes

Dit wereldberoemde sprookje van Hans Christiaan Andersen is al vele malen verteld. Met behulp van de computer tovert Het Sprookjesgilde de achtereenvolgende gebeurtenissen op een zwart scherm van 8.75 m lang en 6.25 hoog. Men had 6500 fietsachterlichtjes nodig.


Groep 74Waterleven

 

Groep 74 bouwt al 30 jaar mee aan de gondelvaart. Met meer dan 6000 nieuwe cliplights beelden zij de achtereenvolgende taferelen van Waterleven uit. Te zien is hoe mooi het waterleven kan zijn, maar ook hoe dit leven wordt bedreigd. De gondel van Groep 74 meet 4.88 hoog bij 7.32 m.


Zandbouwerskasteel Renswoude

 

Dicht bij het dorp Renswoude ligt het kasteel dat het onderwerp is van deze gondelgroep. Het slot werd gebouwd tussen 1350 en 1375. 6500 pnma-staafjes heeft de groep De Zandbouwers nodig gehad, om dit kasteel uit te beelden.


AllgroupPluk van de Petteflet

 

Pluk van de Petteflet is een van de bekendste figuren van de kinderboekenschrijfster Annie MG Schmidt en de tekenares Fiep Westendorp. 7500 fietslampjes waren nodig om Pluk en zijn vriendjes uit te beelden.


LandstraatLandstraat Mobiel

 

Ook de Landstraat, een van de langst bestaande gondelgroepen, gaat met zijn tijd mee.Een in alle opzichten schitterende mobiele telefoon is hun bijdrage aan gondelvaart 2004. En …. daarnaast de ouderwetse zwarte, bakelieten telefoon met hoorn en krulsnoer. Hun gondel is driedimensionaal en meet 5 meter bij 2 meter 50. De bouwers van de Landstraat gebruikten voor deze gondel 210 meter betonijzer en 3000 fietslampjes.


MisterpoortbouwersSchoolbus

 

De Misterpoortbouwers hebben deze bus van Amerikaanse origine gebouwd in rondbouw. Het voertuig is dus aan alle zijden afgebouwd en te bewonderen. De bus is 6 m lang, 2.43 m hoog en 1.80 m breed en er zijn 3.500 lampjes aan gesoldeerd.


WelgemoedDe Indische Waterlelies

 

Dit sprookje is geschreven door koningin Fabiola, vroeger koningin van België en heeft nu een plaats in het sprookjespark van De Efteling. Onze groep Welgemoed koos dit sprookje als onderwerp van hun gondel en voerde het ontwerp uit in de nieuwe techniek van de cliplights. Ongeveer 5.500 cliplights zijn in deze gondel verwerkt.


Triplacuton50 jaar speeltuin De Ossenkop

 

Al 50 jaar kent Bredevoort een speeltuin die de naam De Ossenkop draagt en gelegen is aan de Schoolstraat. Daarom koos de groep Triplacuton voor dit onderwerp. De groep koos voor het logo van De Ossenkop, en beeldt verder een clownskop, het hoofdgebouw, een klimkasteel en de grote schommel uit op een plaat van 7.32 m lang en 3.66 m breed.


Bre-teamScooby Doo   Traditiegetrouw kiest het Breteam voor een striponderwerp. En ook dit jaar is het weer gelukt om een stripfiguur te krijgen op de gondelplaat van 6 ½ bij 5 meter. Ongeveer 5000 lampjes had het Breteam nodig om het verhaal van Scooby Doo uit te beelden.


The Lighting Kids:Bob de Bouwer   Wie kent hen niet Bob de Bouwer de tuinman, zijn vriendin Wendy en Titus de Kat? Deze gondel is gebouwd door onze jongste bouwgroep De Ligting Kids. De jongens en meisjes van deze groep zijn 14 of 15 jaar oud. Er gingen ongeveer 2000 lichtjes in deze gondel.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>